Liity jäseneksi!

Tue toimintaa liittymällä kannatusjäseneksi!


Lastenmusiikki ry:n kannatusjäsenet tukevat kotimaisen lastenmusiikin näkyvyyttä ja auttavat yhdistystä toiminnassaan lastenmusiikin ja lastenmuusikoiden työn edistämiseksi. Kannatusjäsenet saavat Lastenmusiikki ry:n uutiskirjeitä sekä kutsuja tapahtumiin. Kannatusjäsenet saavat myös mielipiteensä kuuluviin yhdistyksen kokouksissa, vaikka heillä ei olekaan oikeutta osallistua äänestyksiin tai päätöksentekoon.

Lastenmusiikki ry edistää kotimaisen lastenmusiikin asemaa, tiedottaa siitä ja järjestää vuosittaisen juhlapäivän ja sitä ympäröivän lastenmusiikkia kuhisevan viikon.
Yhdistyksen tarkoituksena on toiminnallaan pyrkiä edistämään sekä lastenmusiikin että lastenmusiikintekijöiden asemaa yhteiskunnassa. Yhdistys pyrkii lisäämään lastenmusiikin tietoisuutta kansallisella tasolla ja kehittämään Suomessa tapahtuvaa lastenmusiikkikulttuuria ja –toimintaa.

Lastenmusiikki ry:n kannatusjäsen voi pyrkiä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi tällä jäsenhakemuksella. Varsinainen jäsen on oikeutettu osallistumaan päätöksentekoon, äänestyksiin ja tekemään ehdotuksia kokouksien asialistalle yhdistyksen varsinaisissa kokouksissa (syys- ja kevätkokous).

Lastenmusiikki ry:n kannatusjäsenyys maksaa 20 € ja se ostetaan täältä yhdistyksen Holvi-kaupasta.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Tue toimintaa lahjoittamalla!
Mikäli haluat tukea Lastenmusiikki ry:tä muttet kuitenkaan liity kannatusjäseneksi, ovat lahjoitukset aina tervetulleita! Yhdistyksen tilinumero on FI85 7997 7996 8545 63 ja viestikenttään voit kirjoittaa "Lahjoitus" sekä haluamasi terveiset.


Kannatusjäsen voi pyrkiä Lastenmusiikki ry:n varsinaiseksi jäseneksi alla olevalla jäsenhakemuksella. Varsinainen jäsen on oikeutettu osallistumaan päätöksentekoon, äänestyksiin ja tekemään ehdotuksia kokouksien asialistalle yhdistyksen varsinaisissa kokouksissa (syys- ja kevätkokous). Varsinaisten jäsenten yhtyeet näkyvät kotisivuillamme.

Kannatusjäsenten ja varsinaisten jäsenten lisäksi yhdistys voi myöntää kunniajäsenyyksiä merkittävästä pitkäaikaisesta työstä yhdistyksen hyväksi.


Hallitus 

Maiju Kopra

Hallituksen puheenjohtaja

Markku Kaikkonen

Varapuheenjohtaja

Tuija Rantalainen

Sihteeri

Hiski Pajuniemi

Rahastonhoitaja

Satu Sopanen


Pauliina Lerche


Eepu Sankilampi

VARAJÄSENET:
Pentti Rasinkangas
Isa-Eerika Lehto
Johanna Laakkonen
Margit Ojaniemi
Sarianna Tammilehto
Mia Kavasto

Yhdistyksen historiaa

Vuonna 2018 perustettu yhdistys pitää esillä kotimaista lastenmusiikkia!

Vuosien varrella Lastenmusiikki ry on mm. ylläpitänyt omaa radiota (Lasten Oma Radio), järjestänyt Jellonagaaloja, toteuttanut lastenkonsertteja ja tuottanut Jellonaklubeja. Vuoden päätapahtuma on Lastenmusiikkipäivä, joka järjestetään kerran vuodessa Lastenmusiikkipääkaupungiksi valitussa kaupungissa. Lastenmusiikkipäivään sisältyy yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetut juhlakonsertit, lastenmusiikkiseminaari ja kutsuvierastilaisuus Jellonagaala

Vuoden 2024 Lastenmusiikkipääkaupunki on Kauniainen!

Aiemmin Lastenmusiikkipääkaupunkina on toiminut mm. Tampere, Hämeenlinna, Oulu ja Jyväskylä.

Lastenmusiikkipäivä

Lastenmusiikkipäivä on valtakunnallinen lastenmusiikin juhlapäivä. Lastenmusiikkipäivänä yhdistys palkitsee lastenmusiikin tekijöitä Jellonagaalassa, tarjoaa laadukkaita konsertteja ja muistuttaa siitä, että lapsilla on oikeus ja tarve omaan musiikkiinsa.

Lastenmusiikkipäivän 

10 teesiä

  1. Aikuisten pitää tietää mitä lastenmusiikki on!
    Lastenmusiikki ei ole musiikkityyli: se voi olla poppia, räppiä, iskelmää, kuoromusiikkia, rokkia, laulelmia, mitä vain. Lastenmusiikki on tehty lapsille, suunniteltu viihdyttämään ja innostamaan heitä.
  2. Lastenmusiikki on tärkeää!
    Lastenmusiikki on jäänyt viime aikoina paitsioon mediassa ja nykylapsista osa ei ole lainkaan kuunnellut lastenlauluja. Lastenmusiikin kieltäminen lapselta on sama kuin kieltäisi sadut, kirjat, elokuvat, leikit ja muun lastenkulttuurin.
  3. Vanhempien pitää tarjota lastenmusiikkia!
    Vanhemmat valitsevat mitä lapsi kuluttaa. Lapsi voi pitää jostakin vasta sen jälkeen kun se jokin on hänelle esitelty. Eskari-ikäisillä alkavat kavereidenkin suositukset painaa, siihen saakka esittely- ja suositteluvastuu on vanhemmilla tai sisaruksilla.
  4. Lapset tarvitsevat lastenmusiikkia!
    Lapsiperheissä katsotaan tv:stä koko perheen viihdeohjelmia ja elokuvia. Samoissa perheissä lapset katsovat myös lastenohjelmia ja lapsille suunnattuja elokuvia. Miksi musiikin kohdalla tarve olisi erilainen?
  5. Lapset tarvitsevat lastenkulttuuria!
    Meillä on upea lasten- ja nuortenkirjallisuus, lapsille luetaan ja he pitävät itse kirjoista. Lapsille on teatteria, sirkusta ja rajaton määrä pelejä ja leluja. Miksi musiikin kohdalla tarve olisi erilainen?
  6. Lapset pitävät monenlaisesta musiikista!
    Lapset ovat kautta aikojen kuulleet kaikkea heitä ympäröivää musiikkia. Pidetään lasten musiikkikokemukset monipuolisina!
  7. Tekijät pitää nostaa esiin!
    Meillä on upeita ja taitavia lastenmusiikkiin keskittyviä artisteja ja yhtyeitä sekä muuten tunnettuja esiintyjiä, joiden ohjelmistossa on myös lastenmusiikkia. Haluamme heitä enemmän esille valtamediaan. Haluamme myös, että mediassa korostetaan enemmän tunnettujen muusikoiden lastenmusapuolta.
  8. Lastenmusiikintekijät ovat hieno yhteisö!
    Lastenmusiikkipäivä haluaa tuoda lastenmusiikin tekijät yhteen sekä palkita ja kannustaa tärkeän työn tekemisessä. Vuosittaisen juhlakonsertin lisäksi järjestetään lastenmusiikkipäivän Jellonagaala, lastenmusiikin omat vuosipalkinnot.
  9. Lastenmusiikki soikoon!
    Lastenmusiikkipäivä ja Lastenmusiikki ry haluavat esitellä ja suositella monipuolisesti hienoa lastenmusiikkia, jotta vanhempien olisi helpompi löytää ja valita soitettavaa lapsille.
  10. "Lapsella on oikeus omaan musiikkiinsa!"
    Tämä lastenmusiikkipäivän sanoma on suunnattu kaikille aikuisille, vanhemmille, opettajille, medialle ja lasten kanssa toimiville.